Followers Remaja Purba

Thursday, August 25, 2016

Tutorial 'how to delete data Whatapps' from..


Kebanyakkan dari kita pasti mempunyai aplikasi Whatapps di dalam telefon pintar masing-masing. Dari satu group ke satu group diwujudkan, group adik-beradik, sepupu-sepapat, jiran tetangga, gossip, di pejabat dan itu belum lagi nak kira kerenah di dalamnya.


Dan.. Ini berlaku di dalam Media Social Group di tempat kerjaku..


Group media ini ditubuhkan atas arahan my Dato' CEO..
Medium aplikasi whatapps ini digunakan bertujuan menyampaikan info-info berkaitan dengan pantas selain dari penggunaan emel rasmi.. Dato' CEO kami sendiri menggunakan medium tersebut untuk mendapatkan maklumat dengan segera dari kumpulan tertentu atau pegawai berkaitan..


Dalam masa yang sama, adakala terlepas juga perbualan yang sepatutnya boleh private message (pm) pada individu terbabit. Dah jadi habit, bila seorang mulakan, maka yang selepasnya akan copy paste ayat tersebut. Walau tak banyak tapi bila sesekali berlaku akan ada individu yang komen/tegur.. kenapa perlu nak send dalam group, pm jelah pada orang tu.. rimasler tu..


Bila dah jadi macam tu.. tiba-tiba..
Tutorial 'how to delete data Whatapps'
Bila sesekali Dato' CEO bergurau..



StatusHati: Aku bukan seperti yang kau bayangkan..


10 comments:

mOoN IzzaN said...

selalu reset statistic je.. hehe

anis abdullah said...

Terima kasih atas perkongsian. Asyikla hp berat semacam..semua slow mlow. Now dah tahu.

Kakzakie Purvit said...

Kakak selalu buat yg reset statistic aje..

norhidana miswan said...

tq utk share nih kak... mmg sgt2 perlu...
kadang mmg ada jns yg suke post ntah hapa2 dlm grup tuh

Nieyl said...

jalan² singgah petang...♥
kenapa kata baru boleh tgk blog nieyl?
blog nieyl problem ke?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Terima kasih tips ni.

Jobdirumah Buat Duit said...

Boleh nak cuba juga. Terima kasih akak.

Malinda said...

oooo...ok2 jap lagi akak cuba :)

Mrs. A said...

Hahhaaa...ok lettew sekali sekala CEO pun teringin juga nak bergurau-senda.

adianiez AIDA said...

Aida memang sentiasa clear kan wassap.
Grup byk.
Mesej masuk byk hu hu hu...
Pernah hang phone tau.
Asben la tukang rescue. Dia la ajar steps nak clear kan phone.
Amat la mujarab.
Phine tak hang lg...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...